Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie aïoli
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 godz. 10 min
1 słoik
Składniki
-
120 g orzechów nerkowca, surowych
-
woda do namoczenia orzechów
-
3 ząbki czosnku
-
160 g wody160 g napoju roślinnego
-
50 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
2 szczypty soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
318 mg
Białko
23 g
Kalorie
2878 kJ /
688 kcal
Tłuszcz
53 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
159 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Indyjskie racuszki cebulowe (bhaji) z dipem kolendrowym (TM6, TM7)
35 min
Kremowy „serek” z nerkowców
25 min
Wegański ziołowy „ser” à la feta
12 godz. 10 min
Paleo nachos
45 min
Bezglutenowe kotleciki wegetariańskie z dressingiem jogurtowym
55 min
Placek z hummusem z cieciorki
20 min
Mąka z ciecierzycy
45 min
Faszerowane bataty z majonezem banan-sriracha i surówką coleslaw
50 min
Wegańskie miski Buddy z komosą ryżową
1 godz. 10 min
Wegańskie lody bananowe z 3 składników
5 min
Makaron z marchewki w sosie pomidorowym z oliwkami
20 min
Placki z cukinii (low carb)
50 min